Invoering herziening kwalificatiestructuur

Beroepspraktijkvorming

Beroepspraktijkvorming

Eén onderdeel bij de invoering van de herziene kwalificatiestructuur is de bpv. Een aantal organisaties heeft communicatiemiddelen ontwikkeld, waarin kort en bondig wordt weergegeven wat voor de bpv hetzelfde blijft en wat er (inhoudelijk) verandert...

Eerstkomende bijeenkomsten bij dit thema

30 06
2017
Regiobijeenkomst Zwolle (AOC De Groene Welle)

Recente nieuwsberichten bij dit thema

13-03-2017Met de doorstart van het Servicepunt IHKS tot aan zomer 2017 is er op 7 maart weer een ambassadeursbijeenkomst geweest.
13-03-2017Ondanks dat het arbeidsmarkt- en doorstroomperspectief van mbo 2-opleidingen, door met name technologische ontwikkelingen, onder druk staat is het perspectief landelijk gezien voldoende tot goed.
14-12-2016De invoering van de herziene kwalificatiestructuur is sinds augustus dit jaar een feit, maar op verzoek van de scholen heeft het bestuur van de MBO Raad besloten het Servicepunt IHKS één jaar langer voort te zetten. Aanvankelijk zou de website ihks.nl...

Tips bij dit thema

Tips vanROC van Twente, ROC TOP, Herziening MBO, JOB, Cbon
15-08-2016
Hier staan enkele voorbeelden van communicatie-uitingen die mbo-scholen toepassen om hun docenten en/of studenten te informeren over de komende herziening.
Tips vanServicepunt IHKS
11-08-2015
Met de ontwikkeling van de kwalificatiestructuur zijn er opleidingsvarianten ontstaan die voor uitvoering van de beroepspraktijkvorming onderling gelijkwaardig zijn. Dit wordt crebo-equivalenten genoemd.
Tips vanregieorganisatie Herziening mbo
20-04-2015
Op de website van regieorganisatie Herziening mbo staat een aantal korte films waarin een persoon uit het bedrijfsleven over het belang van een keuzedeel vertelt. Het Servicepunt IHKS heeft deze interessante korte films op een rijtje gezet.
Tips vanNancy Rijns, Nova College
24-03-2015
De wijze waarop de opleiding een configuratie (combinatie van basis,- profiel en keuzedeel) ontwerpt heeft invloed op de wijze waarop geëxamineerd kan worden. De keuze van een configuratie hangt o.a. af van de wijze waarop het kwalificatiedossier is geord